Prânz Magazin de suvenire Sală de degustare Beci Parcare Degustare de vin Ghid-însoțitor Vinărie / Podgorie Activități tradiționale

Istoria companiei vinicole "Gogu Winery" începe cu 4 generații în urmă în familia Gogu. Fondatorul vinăriei, Ilie Gogu, este vinificator prin ereditate, care a transpus în viață visul strămoșilor săi. După ce a venit în fruntea afacerii de familie, a investit considerabil în vii și tehnologii pentru a obține vinuri familiale de calitate.

Situată la Căușeni, vinăria de acasă s-a născut din echipamentul simplu pentru amatori și din dorința de a crea vinuri de calitate, care să pună accent pe particularitățile terroirului local.

Trebuie de menționat că Ilie Gogu este cunoscut într-o mai mare măsură nu ca și om de afaceri, dar drept vinificator de valoare. Înainte de a fonda afacerea de familie, Ilie Gogu a parcurs un drum greu, care a început cu studii de specialitate în tehnologia vinului și a continuat cu 10 ani de experiență în calitate de tehnolog – șef la una din  cele mai mari companii vinicole din Moldova.

Prețurile afișate nu includ transportul către vinărie, care poate fi organizat la solicitare contra cost.

Program de lucru
-18:00
Coordonate GPS
46°37.85’N, 29°24.19’E
Program de weekend
doar în baza rezervărilor

Sub supravegherea lui Ilie are loc îndelungatul proces de creare a vinului – de la sădirea butașilor de viță-de-vie și culegerea strugurilor până la îmbuteliere. El urmărește fiecare etapă de producere și depune eforturi maxime pentru a obține un produs select, de calitate înaltă.

Viile întreprinderii se află în cea mai potrivită zonă de vinificație din Moldova – sud-estul țării. În fiecare an, majorând suprafețele cu viță-de-vie, compania «GoguWinery» se conduce de regula principală – producerea vinurilor selecte, de calitate și exclusive. Din acest motiv, numărul de sticle produse este de regulă limitat.

Din punct de vedere geografic, această zonă face parte din regiunea Ștefan Vodă. Combinația dintre un număr mare de zile însorite și relieful deluros creează un terroir unic, care influențează caracterul practic oricărui soi de struguri cultivat în această regiune. În timp ce marea majoritate a vinicultorilor din această zonă pun un accent mai pronunțat pe soiurile de struguri roșii, ceea ce le permite să obțină o aromă intensă și un caracter unic în vinurile lor, Ilie Gogu a decis să favorizeze soiurile albe în timp ce a plantat viile proprii. Soiuri precum autohtonele Feteasca Albă, Feteasca Regală, Viorica și Riton, precum și europenele Sauvignon Blanc și Chardonnay, au atras rapid atenția datorită aromelor bogate. Între timp, soiurile roșii tot nu au fost uitate de Gogu Winery, care cultiveaza soiuri clasice precum Cabernet Sauvignon, Merlot și Malbec, legendarul Saperavi georgian și autohtonul Feteasca Neagră.

Din momentul lansării pe piață în 2014, vinurile lui Ilie Gogu au primit imediat cele mai înalte aprecieri din partea experiților nationali si internationali. Astfel in 2015 au fost medaliate cu douх medalii de aur la Asia Wine Trophy 2015, dar si la International Wine Contest Bucharest 2015, Berliner Wine Trophy in 2016.

Vinurile "GoguWinery" au caracter și contin o paleta armonioasa a gustului rafinat în cele mai bune tradiții de vinificație din Moldova.

În 2017, alături de secția de producție situată chiar în curtea casei familiei Gogu, a fost construită și o sală de degustare, unde vizitatorii pot să deguste vinurile cramei direct din pivniță în combinație cu bucătăria locală. Sală de degustare a devenit rapid o atracție locală și a devenit parte din numeroase tururi de vin. În același timp a început construcția unui spațiu de producție separat, ceea ce ar permite producerea de cantități mai mari de vin și găzduirea mai multor oaspeți.

Hotel

nu este disponibil

Restaurant

* Tip bucătărie: Națională.

* Săli restaurant:  nu este disponibil

* Total locuri: x

* Terasă: da

* Program: doar pentru grupuri organizate

* Evenimente speciale: Ziua Vinului (primul weekend al lunii octombrie).

Experiențe vinicole

* Excursii ghidate, degustări de vin, petreceri private.

* Tururi disponibile în limba Română, Rusă, Engleză.

Facilități și alte servicii

Interior

nu sunt disponibile

Exterioare

nu sunt disponibile

Ofertă Durată Min pers în grup Preț

Pack #1 - 5-6 vinuri + prânz

Excursie + degustare 5-6 vinuri include excursia ghidată și degustare a 5 tipuri de vin + prânz. ***Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim 8-10 persoane.

1.5 ore

8

42€

preț standard

42€

preț în weekend și seara
Rezervă acum

Pack #2 - 3-4 vinuri

Excursie + degustare 3-4 vinuri include excursia ghidată și degustare a 3-4 tipuri de vin. ***Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim 5-6 persoane.

1.5 ore

5

26€

preț standard

26€

preț în weekend și seara
Rezervă acum
Ofertă

Pack #1 - 5-6 vinuri + prânz

Excursie + degustare 5-6 vinuri include excursia ghidată și degustare a 5 tipuri de vin + prânz. ***Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim 8-10 persoane.

Durată

1.5 ore

Min pers în grup

8

Preț

42€ preț standard

42€ preț în weekend și seara

Ofertă

Pack #2 - 3-4 vinuri

Excursie + degustare 3-4 vinuri include excursia ghidată și degustare a 3-4 tipuri de vin. ***Prețul indicat este pentru o persoană. Grup minim 5-6 persoane.

Durată

1.5 ore

Min pers în grup

5

Preț

26€ preț standard

26€ preț în weekend și seara

Rezervă tur

Vă mulțumim pentru rezervarea plasată. Completarea formularului nu reprezintă o rezervare confirmată. Veți primi un răspuns în decurs de 24 de ore. Dacă nu ați primit un email de la noi în termenii stabiliți, rugăm să verificați mapa spam sau să luați legătura cu noi la +373 68442525 (luni-vineri 09:00-17:00).

Tururi recomandate

Scrie-ne un mesaj

Lăsați-ne mesajul în formarul de mai jos, iar noi vă vom răspunde în scurt timp pe e-mail.

Vă mulțumim pentru mesaj. În curând veți fi contactat.