Transport Prânz Magazin de suvenire Ghid-însoțitor Lăcaș de cult Monument / loc istoric Pensiune / casă de oaspeți Activități tradiționale

Acest tur include vizite la locuri istorice și de cult, prânz tradițional, transport și ghid-însoțitor, conform programului. Nu sunt incluse serviciile de cazare, asigurare medicală sau transport avia. Prețul indicat este pentru 1 persoană, în cadrul unui grup de 2 persoane.

3-7 pers 8-18 pers 19-40 pers
 / pers / pers / pers

Turul se organizează la solicitare. Prețurile afișate sunt estimative și pot varia în dependență de disponibilitatea la parteneri, ziua și orele petrecerii turului. După plasarea rezervării vom reveni cu o ofertă exactă pentru Dvs. 

Start
Chișinău
Durata
1 zi
Distanță
175 km
Dificultate
Usor

Programul și traseul

Valabil în dependență de disponibilitate

Meșteșugarii din Călărași
  • Casa Olarului din satul Hoginești
  • Muzeul artizanal “Casa Părintească”
  • Prânz cu bucate tradiționale și vin de casă
  • Muzeul Mierii  din satul Răciula

In timpul vizitei la atelierul olarului din satul Hoginești, vizitatorii vor afla mai multe despre arta ceramicii și despre toate etapele de producere, având posibilitatea de a cumpăra suvenire tradiționale din ceramică. Ceramica din Moldova se distinge prin desene decorative unice.

Muzeul Casa Părintească expune artefacte ale vieții țărănești tradiționale, inclusiv materiale textile vechi, obiecte de uz casnic, unelte, fotografii și o varietate de materiale textile, ață pentru cusut și țesut. Aici vizitatorii vor cunoaște mai multe despre o tehnică unică de țesut covoare – covorul în bumbi, una din cele mai complicate. Lângă muzeu se află o splendidă biserică veche din lemn “Acoperămîntul Maicii Domnului”.

Prânzul este servit în curtea muzeului și include mâncăruri tradiționale, combinate cu vin de casă. De asemenea, este  posibil de a gusta ceai din plante bio, compot din cireșe și liqueur din trandafir.

Ferma "Casa Mierii" este un veritabil muzeu de apicultură. Gazdele sunt apicultori profesioniști și vor povesti vizitatorilor despre metodele de producere a mierii de albine, despre apicultură și despre proprietățile curative a mierii și a produselor de miere. Oaspeții au posibilitatea de a degusta vin din miere și cumpăra produse apicole.

Rezervă acum

Rezervă acest tur

Vă mulțumim pentru rezervarea plasată. Completarea formularului nu reprezintă o rezervare confirmată. Veți primi un răspuns în decurs de 24 de ore. Dacă nu ați primit un email de la noi în termenii stabiliți, rugăm să verificați mapa spam sau să luați legătura cu noi la +373 68442525 (luni-vineri 09:00-17:00).
Scrie-ne un mesaj

Lăsați-ne mesajul în formarul de mai jos, iar noi vă vom răspunde în scurt timp pe e-mail.

Vă mulțumim pentru mesaj. În curând veți fi contactat.