Complexul Muzeal "Orheiul Vechi", este un muzeu în aer liber. Acesta conține rămășițele diferitelor civilizații: în peșterile de piatră se atestă prezența primelor așezăminte umane, de peste câteva mii de ani. În sec. V-III î.Hr. a existat o puternică fortăreață Dacia. Locul este renumit, de asemenea și pentru mănăstirile sale rupestre.
Masa de prânz va fi servită la una din multiplele pensiuni turistice din regiune și va conține mâncăruri simple și sănătoase, preparate din ingrediente naturale, multe cultivate în grădina pensiunii. Oaspeții pot vizita beciul casei, degusta vin la ulcior. La solicitare pot fi organizate lecții de gătit tradițional, plimbări cu caii, vizite la ferma de animale.
Situată într-o zonă pitorească, în coasta Orheiului Vechi, această împărăție subterană "Pivnițele din Brănești", de fiecare dată trezește uimirea numeroșilor vizitatori din țară și peste hotare. Pivnițele din Brănești se întind pe o suprafață de 58 km la o adâncime de 60 metri sub pământ și au o suprafață de 75ha. În afară de vinurile albe și roșii, vinurile spumante, vinurile seci și demiseci, și de desert, vinăria mai produce vinuri după tehnologii speciale, cum ar fi: Madera, Marsala, vin pastoral (Kagor).
Mănăstirea Curchi, fondată in 1773, este una dintre cele mai importante monumente arhitecturale ale Moldovei. Fiind situată între dealuri bogate acoperite cu păduri seculare, grădini și livezi este considerată a fi una dintre cele mai frumoase și faimoase mănăstiri din regiune.