Prânz Magazin de suvenire Sală de degustare Beci Parcare Degustare de vin Ghid-însoțitor Vinărie / Podgorie Activități tradiționale Cazare

Crama Mircești se află în satul cu același nume din raionul Ungheni. Deși are doar câțiva ani de când a fost creată, crama a devenit o emblemă a vinăriilor mici din Moldova, datorită abordării moderne pentru producerea vinurilor. Această regiune, satul Mircești, are o importanță istorică și dispune de un terroir bun pentru vinurile cu un caracter puternic. De aceea, Arcadie Foșnea, proprietarul cramei, a pus bazele unei vinării și a început renovarea conacului boieresc din apropiere, păstrând simbolurile sale specifice.

De curând, Crama Mircești a fost dotată cu o stație metereologică de generare a datelor, iar angajații aplică strategii moderne de tăiere a viței-de-vie și de testare a acesteia împotriva bolilor, prin utilizarea dronelor. Crama Mircești este și gazda unor experimente și demonstrații vitivinicole în cadrul proiectului “Cei mai buni struguri”, care are drept scop identificarea unor practici optime de cultivare a strugurilor în contextul național.

Program de lucru
-18:00
Coordonate GPS
47°24.2’N, 27°59.43’E
Program de weekend
doar în baza rezervărilor

Cele 15 ha sunt situate pe pante cu până la 30° înclinare, cu expunere sudică, estică și nordică, la o altitudine de 340 metri, fiind una din cele mai înalte podgorii din Moldova. După cum menționează vinificatorul, această micro-zonă oferă condiții foarte favorabile pentru creșterea unor struguri de calitate: soluri sărace, 3 200 de ore solare anual, similar zonelor sudice, dar aciditate înaltă, specifică nordului și umiditate înaltă cu peste 650 mm precipitații anuale.

Capacitatea maximă de producere a vinăriei este 50000 sticle de vin anual, din soiuri locale și europene valoroase. Vinurile vor fi din categoria premium, care vor pune accentul pe terroir.

Hotel

În curând, vinăria va deschide un hotel boutique cu 8 dormitoare.

Restaurant

În curând, vinăria va deschide un restaurant.

Experiențe vinicole

* Excursii ghidate, degustări de vin.

* Tururi disponibile în limba Română, Rusă, Germană.

Facilități și alte servicii

Interior

nu sunt disponibile

Exterioare

nu sunt disponibile

Rezervează tur

Cererea a fost expediată cu succes. Completarea formularului nu reprezintă o rezervare confirmată. În curând veți fi contactat pentru detalii. Vă mulțumim.

Tururi recomandate

Scrie-ne un mesaj

Lăsați-ne mesajul în formarul de mai jos, iar noi vă vom răspunde în scurt timp pe e-mail.

Vă mulțumim pentru mesaj. În curând veți fi contactat.