Prânz Parcare Rețea WiFi Pensiune / casă de oaspeți Activități tradiționale Cazare Magazin de suvenire Sală de conferinţe

Cu o istorie fascinantă de peste 100 de ani, această pensiune te cucerește la prima vedere. Un gard tradițional din lemn și o poartă iscusit sculptată înconjoară proprietatea. Casa de bază, cu pereți din lut și un acoperiș de stuf, prezintă uși și ferestre albastre autentice, o mansardă din care vă puteți bucura de o vedere panoramică a satului și chiar o pivniță de piatră albă. De îndată ce intrați în curte, vă întâmpină copacul de pere, vechi de peste un secol, în care s-au integrat armonios câteva hamacuri pentru relaxare.

Tatiana și Zaharia Arama, ambii profesori de profesie, au lucrat peste hotare peste zece ani în industria ospitalității, înainte de a decide să se întoarcă în satul natal și să creeze un loc special pentru turiștii, care doresc să descopere tradițiile și bucătăria moldovenească. Inspirați de poveștile frumoase ale pensiunilor rurale deschise în Moldova, precum și de dezvoltarea impresionantă a multor mici vinării de familie din zonă, actualii proprietari au cumpărat și renovat o casă veche din satul Palanca (un sat din sudul Moldovei, la graniță cu Ucraina). Ambii copii au studiat în străinătate și s-au specializat în domenii legate de ospitalitate, ceea ce a făcut ca întreaga familie să se lege cu adevărat de acest proiect plin de suflet - de a împărtăși turiștilor din valorile deosebite pe care le-au moștenit.

„Scopul nostru a fost să creăm o destinație turistică, care să reprezinte tot ceea ce ne place cel mai mult în ceea ce privește educația noastră, tot ceea ce ne-a lipsit când am fost departe de casă și toate lucrurile pe care bunicii noștri ni le-au transmis cu mândrie, oferind în același timp o experiență confortabilă cu toate facilitățile, de care are nevoie un turist modern”spune Ana Aniscenco, fiica proprietarilor.

Pensiunea a fost deschisă publicului în toamna anului 2019 și are 5 camere, care pot găzdui 12 persoane. Camerele sunt elegante și spațioase. Proprietatea are, de asemenea, două terase acoperite cu o capacitate de 60 de persoane, o grădină și o curte spațioasă. Casa Veche este o locație foarte orientată spre familie și acceptă animalele de companie.

Camere de cazare au un farmec deosebit, completat de elemente de decor rustic: laițe, covoare confecționate manual, prosooape brodate și alte elemente de recuzită tradițională pentru gospodărie.

Coordonate GPS
46°24.76’N, 30°4.82’E

"Casa era într-o stare deteriorată când am cumpărat-o. Se destrăma. Nimănui nu-i păsa de ea. Bătrânul Trifan, ultimul locuitor al casei, a murit cu ani în urmă. Era fiul unuia dintre sătenii mai mari - numiți Taras. Au fost duși în Siberia și niciunul dintre succesorii lor nu a trăit pentru a moșteni proprietatea. Povestea familiei bătrânului Trifan este similară cu povestea soțului meu, al cărui bunic a fost deportat și în Siberia. Sotul meu a fost impresionat de povestea familiei, care a locuit în acest loc și a dorit să le ofere acestei gospodării o nouă viață. Astfel, casa bătrânului Trifan a devenit pensiunea Turistică „Casa Veche” din Palanca ”, spune proprietara pensiunii Tatiana.

„Durabilitatea este una dintre valorile de bază la Casa Veche. Cred că se poate învăța multe despre asta, precum și despre valorificarea resurselor de la sătenii locali, care o practicau înainte de a deveni o tendință globală. Ne-am angajat să folosim numai produse locale provenite din bucătăria noastră, antrenăm și angajăm localnici, afișăm și promovăm produsele vecinilor și credem că acest lucru va motiva comunitatea locală să se dezvolte și mai mult și să devină parte a acestei experiențe,care așteptăm cu nerăbdare să o oferim oaspeților noștri ”, spune Dan Arama, fiul proprietarilor.

În curând, va fi înființată o fermă de animale și vor fi organizate tururi către gospodăriile locale (proprietari de albine, porumbei, iepuri, livezi de piersici și mere, sparanghel și câmpuri de căpșuni – și acestea sunt doar câteva). Turiștii își vor putea organiza plimbări pe biciclete pe malul râului Nistru, care pot fi închiriate la pensiune. Se pot organiza și ateliere de gătit - biscuiți, plăcinte, colțunași și sarmale (care sunt diferite de cele din nordul sau centrul Moldovei). Pensiunea a amenajat și un foișor pentru pescuit pe Nistru.

La această pensiune, oaspeții se pot bucura de mâncăruri tradiționale din regiune: iepure, pește și mâncăruri de rață. Evident, mâncarea tradițională din sud este întotdeauna disponibilă: năut, zeama (supă de pui), plăcinte și colțunași de vișine.

Alături de vinăria „Et Cetera”, „Casa Veche” face parte acum din hub-ul turistic din sudul țării, ambele destinații fiind incluse în ruta turistică vitivinicolă Ștefan Vodă.

Hotel

* Camere SGL/DBL/TRPL: 6

* Program: în baza rezervărilor

Restaurant

* Tip bucătărie: Națională

* Săli restaurant: 3-5

* Total locuri: <60

* Terasă: da

* Program: L-D,  în baza rezervărilor

* Evenimente speciale: Crăciun și Revelion, Sărbătoarea Paștelui.

 

 

Experiențe rurale

* Excursii ghidate, master-classuri, cursuri de gătit, grădinărit, mulsul animalelor, pescuit, petreceri private.

* Excursii disponibile în limba Română, Rusă și Engleză.

 

Facilități și alte servicii

Interior

nu sunt disponibile

Exterioare

* Chirie biciclete

Ofertă Min pers în grup Preț

Cameră SGL

Cameră standard, inclusiv mic dejun, pentru 1 persoană, Check in: 14.00 / Check out:12:00 Serviiciile de prânz/cină pot fi comandate la fața locului, în restaurantul pensiunii. Extrabed - 15 EUR

1

55€

preț standard
Rezervă acum

Cameră DBL

Cameră standard, inclusiv mic dejun, pentru 2 persoane, Check in: 14.00 / Check out:12:00 Serviiciile de prânz/cină pot fi comandate la fața locului, în restaurantul pensiunii. Extrabed - 15 EUR

2

62€

preț standard
Rezervă acum

Cameră TRPL

Cameră standard, inclusiv mic dejun, pentru 3 persoane, Check in: 14.00 / Check out:12:00 Serviiciile de prânz/cină pot fi comandate la fața locului, în restaurantul pensiunii. Extrabed - 15 EUR

3

66€

preț standard
Rezervă acum
Ofertă

Cameră SGL

Cameră standard, inclusiv mic dejun, pentru 1 persoană, Check in: 14.00 / Check out:12:00 Serviiciile de prânz/cină pot fi comandate la fața locului, în restaurantul pensiunii. Extrabed - 15 EUR

Min pers în grup

1

Preț

55€ preț standard

Ofertă

Cameră DBL

Cameră standard, inclusiv mic dejun, pentru 2 persoane, Check in: 14.00 / Check out:12:00 Serviiciile de prânz/cină pot fi comandate la fața locului, în restaurantul pensiunii. Extrabed - 15 EUR

Min pers în grup

2

Preț

62€ preț standard

Ofertă

Cameră TRPL

Cameră standard, inclusiv mic dejun, pentru 3 persoane, Check in: 14.00 / Check out:12:00 Serviiciile de prânz/cină pot fi comandate la fața locului, în restaurantul pensiunii. Extrabed - 15 EUR

Min pers în grup

3

Preț

66€ preț standard

Plasează o rezervare

Vă mulțumim pentru rezervarea plasată. Completarea formularului nu reprezintă o rezervare confirmată. Veți primi un răspuns în decurs de 24 de ore. Dacă nu ați primit un email de la noi în termenii stabiliți, rugăm să verificați mapa spam sau să luați legătura cu noi la +373 68442525 (luni-vineri 09:00-17:00).
Scrie-ne un mesaj

Lăsați-ne mesajul în formarul de mai jos, iar noi vă vom răspunde în scurt timp pe e-mail.

Vă mulțumim pentru mesaj. În curând veți fi contactat.