Ziua Internațională a Sommelierului

În fiecare an, pe 3 iunie, comunitatea vinului sărbătorește Ziua Internațională a Sommelierului.

În epoca medievală, sommelierul nu era necesar asociat cu vinul. Sensul modern al somelierului ca un servitor al vinului a apărut la sfârșitul secolului 18, după ce au fost deschise primele restaurante publice la Paris. Pe măsură ce această industrie a prosperat, au fost necesari specialiști, pentru a se asigura că restaurantele au o aprovizionare adecvată cu vin în beciurile lor - mai întâi în butoaie și abia mai târziu în sticle.

Astăzi, OIV - International Organisation of Vine and Wine definește un sommelier ca un profesionist din sectoarele vitivinicole și de catering (restaurante, baruri de vinuri), vinării sau alte canale de distribuție, care recomandă și servesc băuturi la nivel profesional. De obicei sommelierii trebuie să finalizeze un curs de pregătire, cu obținerea unui certificat de calificare profesională.

International Sommelier Day
ASI - Association de la Sommellerie Internationale Asociația Internațională de Sommelier, una dintre cele mai vechi organizații de profil, invită toți sommelierii să participe la un toast ONLINE de Ziua Internațională a Somelierilor din întreaga lume! ASI va organiza astăzi trei ședințe ZOOM pe tot parcursul zilei, fiecare dintre ele va fi găzduită de unul dintre vicepreședinții ASI, cu invitați de seamă, cum ar fi „Best Sommeliers of the World și Continental Sommelier Champions”. Toți cei care se alătură sunt încurajați să aducă o sticlă de vin pentru un toast și să se prezinte.

Sincere felicitări tuturor colegilor noștri, care împărtășesc pasiunea pentru vin, popularizează cultura vinului și promovează Vinul Moldovei Wine of Moldova în întreaga lume!

 

Scrie-ne un message

Lăsați-ne mesajul în formarul de mai jos, iar noi vă vom răspunde în scurt timp pe e-mail.

Vă mulțumim pentru mesaj. În curând veți fi contactat.