Prânz Magazin de suvenire Pensiune / casă de oaspeți Activități tradiționale Degustare de vin Parcare

Pensiunea "Casa Părintească" este situată în satul Palanca, raionul Călărași și este un adevărat muzeu al vieții rurale. Proprietara acesteia, dna Tatiana Popa, a transformat casa familiei sale într-un muzeu al meșteșugurilor. Muzeu afișează articole ale vieții tradiționale țărănești, inclusiv textile vechi, articole de uz casnic, unelte, fotografii și o varietate de materiale textile, cusături și țesături.

Coordonate GPS
47°20.1’N, 28°12.06’E

Vizitatorii au șansa de a învăța despre o tehnică unică de țesut covoare, numită "Covorul în bumbi". O tradiție uitată, dar reanimată de Dna Popa. Aceste lucrări au servit drept sursă de inspirație pentru designeri de renume din Europa. Celebrul designer Isabell de Hillerin, fiind impresionat de frumusețea elementelor, care creează această operă de artă, a decis să-l folosească în colecția sa "haute couture". Chiar și renumita companie franceză Chanel a ajuns la Casa Părintească în căutarea de inspirație și originalitate. Anumite articole sunt disponibile pentru achiziționare. Pentru grupuri mari, în funcție de condițiile meteorologice pot fi organizate programe etno-folcloric cu cântece și dansuri tradiționale.

Prânzul este de obicei servit în curtea muzeului. Meniul include mâncăruri tradiționale asociate cu vin de casă. De asemenea sunt propuse spre degustare ceaiuri bio de plante, compot de cireșe și licoare de trandafir, cu o aromă extraordinară.

În apropierea muzeului este o splendidă biserică veche de lemn - Acoperemântul Maicii Domnului. Biserica a fost construită din lemn de zadă, la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

 

Hotel

nu este disponibil

Restaurant

* Tip bucătărie: Națională

* Săli restaurant: 1

* Total locuri: <40

* Terasă: da

* Program: în baza rezervărilor

* Evenimente speciale: Ianuarie-Festivalul sărbătorilor de iarnă; Mai- fantezii din farmacia Domnului; 7 Iulie Sînzîiene – teatrul popular; 3-a duminică din septembrie – Festivalul interetnic

Experiențe rurale

* Excursii ghidate, master-classuri tradiționale, degustări de vin de casă și lichior, degustări de ceaiuri bio, programe etno-folclorice.

* Excursii disponibile în limba Română.

 

Facilități și alte servicii

Interior

nu sunt disponibile

Exterioare

nu sunt disponibile

Ofertă Min pers în grup Preț

Vizită + prânz

vizitarea muzeului, inclusiv casa batrânească a țăranilor înstăriți din sec. 19, atelier de țesut, curtea cu anexe auxiliare. Prînz - micul ospăț țărănesc - sarmale cu bulgur și pasat, serbușcă cu balabuște, plăcinte la cuptor, vin, la desert ceaiul biblic cu dulceață și dulciuri țărănești. Grup min. 10 pers

10

0€

preț standard
Rezervă acum
Ofertă

Vizită + prânz

vizitarea muzeului, inclusiv casa batrânească a țăranilor înstăriți din sec. 19, atelier de țesut, curtea cu anexe auxiliare. Prînz - micul ospăț țărănesc - sarmale cu bulgur și pasat, serbușcă cu balabuște, plăcinte la cuptor, vin, la desert ceaiul biblic cu dulceață și dulciuri țărănești. Grup min. 10 pers

Min pers în grup

10

Preț

0€ preț standard

Plasează o rezervare

Vă mulțumim pentru rezervarea plasată. Completarea formularului nu reprezintă o rezervare confirmată. Veți primi un răspuns în decurs de 24 de ore. Dacă nu ați primit un email de la noi în termenii stabiliți, rugăm să verificați mapa spam sau să luați legătura cu noi la +373 68442525 (luni-vineri 09:00-17:00).
Scrie-ne un mesaj

Lăsați-ne mesajul în formarul de mai jos, iar noi vă vom răspunde în scurt timp pe e-mail.

Vă mulțumim pentru mesaj. În curând veți fi contactat.