În data de 15 decembrie 2016 Vernisajul Vinului va întruni marii pasionați de vinuri de calitate la evenimentul tradițional de iarnă, ediția a XI-a, supranumită „Vernisajul Magic”.  Ediția Magică se va desfășura într-o atmosferă artistică, cu decorațiuni teatrale, sculpturi vii, mimi și jonglori, pe notele „Spărgătorului de nuci”, la Palatul Republicii, situat pe adresa: str. Maria Cebotari 16, mun. Chișinău.

Vernisajul_Vinului_Magic

Evenimentul va propune publicului un program cultural divers și degustări cu sute de vinuri selecte caracteristice sezonului – roșii, de desert și spumante, de la companiile vinicole producătoare de vinuri de calitate premium, reunite sub brandul de țară Vinul Moldovei. Băuturile vor fi prezentate de un număr record de 35 de companii, iar programul va include, pe lângă degustări, sugestii de la profesioniști și ghiduri de inițiere în arta vinului.

Vernisajul_Vinului_Magic

În cadrul Vernisajului Magic fiecare vizitator va putea vota pentru vinurile preferate dintre cele oferite spre degustare. Produsele cele mai apreciate vor fi premiate cu trofeele tradiționale ale ediției de iarnă: „Vernisajul în Roșu” și „Vernisajul Efervescent”. De asemenea, premiul „Cavalerul Vernisajului Vinului” va fi oferit unui profesionist din domeniu, pentru o contribuție semnificativă la dezvoltarea și promovarea sectorului.

Vernisajul_Vinului_Magic

Oaspeții evenimentului vor primi câte un pahar cu logo-ul „Wine of Moldova”, perfect pentru a descoperi și a savura corect nuanțele de gust și aromă ale vinurilor bune, precum și o broșură de degustare cu vinurile vernisate. În plus, vizitatorii vor putea procura direct de la producători vinuri la prețuri speciale, dar și să participe la concursuri cu premii.
Pentru cei, care încă nu au decis unde și cum vor petrece sărbătorile de iarnă, va fi organizat un infopoint turistic, unde vor putea afla despre cele mai noi oferte de la vinăriile din țară, reprezentanții Winetours Moldova vă vor ajuta să alegeți cea mai potrivită  ofertă. 

Vernisajul_Vinului_Magic

Manifestarea cultural-cognitivă Vernisajul Vinului este foarte solicitată de publicul larg, de aceea biletele pentru eveniment se epuizează în scurt timp de la punerea în vânzare. Doritorii de a-și asigura un loc la Ediția Magică pot procura bilete la prețul de 250 de lei, accesând https://iticket.md/event/vernisajul-magic/

Vernisajul_Vinului_Magic

Despre Vernisajul Vinului

Vernisajul Vinului este un eveniment select, dedicat promovării culturii vinului și a consumului vinului de calitate în Republica Moldova, sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 2011 și are loc în mod tradițional de 2 ori pe an, în ediții de primăvară și de iarnă. Vernisajul Vinului își propune următoarele obiective: stimularea pieței interne a vinurilor de calitate produse în Moldova, creșterea culturii de consum a vinului de calitate, precum și oferirea unei platforme de comunicare între vinificatori și consumatori, unde se lansează noi produse și trenduri de consum. Vernisajul Vinului este organizat de Oficiului Național al Viei și Vinului și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, cu susținerea partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.