Transport Prânz Magazin de suvenire Ghid-însoțitor Lăcaș de cult Monument / loc istoric Pensiune / casă de oaspeți Activități tradiționale

Acest tur include vizite la locuri istorice și de cult, prânz tradițional, transport și ghid-însoțitor, conform programului. Nu sunt incluse serviciile de cazare, asigurare medicală sau transport avia. Prețul indicat este pentru 1 persoană, în cadrul unui grup de 2 persoane.

3-7 pers 8-18 pers 19-40 pers
72€ / pers 40€ / pers 27€ / pers

 

Start
Chișinău
Durata
1 zi
Distanță
175 km
Dificultate
Usor

Programul și traseul

Valabil în dependență de disponibilitate

Meșteșugarii din Călărași
  • Casa Olarului din satul Hoginești
  • Muzeul artizanal “Casa Părintească”
  • Prânz cu bucate tradiționale și vin de casă
  • Muzeul Mierii  din satul Răciula

In timpul vizitei la atelierul olarului din satul Hoginești, vizitatorii vor afla mai multe despre arta ceramicii și despre toate etapele de producere, având posibilitatea de a cumpăra suvenire tradiționale din ceramică. Ceramica din Moldova se distinge prin desene decorative unice.

Muzeul Casa Părintească expune artefacte ale vieții țărănești tradiționale, inclusiv materiale textile vechi, obiecte de uz casnic, unelte, fotografii și o varietate de materiale textile, ață pentru cusut și țesut. Aici vizitatorii vor cunoaște mai multe despre o tehnică unică de țesut covoare – covorul în bumbi, una din cele mai complicate. Lângă muzeu se află o splendidă biserică veche din lemn “Acoperămîntul Maicii Domnului”.

Prânzul este servit în curtea muzeului și include mâncăruri tradiționale, combinate cu vin de casă. De asemenea, este  posibil de a gusta ceai din plante bio, compot din cireșe și liqueur din trandafir.

Ferma "Casa Mierii" este un veritabil muzeu de apicultură. Gazdele sunt apicultori profesioniști și vor povesti vizitatorilor despre metodele de producere a mierii de albine, despre apicultură și despre proprietățile curative a mierii și a produselor de miere. Oaspeții au posibilitatea de a degusta vin din miere și cumpăra produse apicole.

Rezervează acum

Rezervează acest tur

Cererea a fost trimisă cu succes. Aceasta inca nu reprezintă o rezervare confirmata. În curând veți fi contactat, vă mulțumim.