Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah vă invită la Festivalul Vinului "Gagauz şarap yortusu - 2016", care va avea loc pe 6 noiembrie în Comrat , la ora 11:00.

Ziua Vinului este sărbătorită în fiecare an la Comrat, cu această ocazie a fost pregătit un program cultural deosebit, iar participanții vor avea  posibilitatea să guste din vinul găgăuz și din mâncăruri tradiționale ale regiunii. De asemenea, participanții la eveniment vor participa la o horă națională.

 Ziua_Vinului_Gagauzia_Comrat   Ziua_Vinului_Gagauzia_Comrat
PC: Dmitriy Kihayal

În cadrul acestui eveniment :
- veți cunoaște mai bine istoria și obiceiurile din Găgăuzia
- procesul de producere a vinului de casă
- căsuțe naționale a fiecărui sat și a Bașcanului Găgăuziei, unde vor fi prezentate bucate tradiționale
- vinificatorii din sudul țării o să prezinte produsele publicului, în scopul popularizării vinurilor de calitate din Găgăuzia
- veți participa la atelierele de lucru organizate de numeroși meșteri populari (țesut covoare, împletit fibre vegetale etc.).

 Ziua_Vinului_Gagauzia_Comrat   Ziua_Vinului_Gagauzia_Comrat
PC: Dmitriy Kihayal

Organizatorii au pregătit o expoziţie cu produse vinicole, bucate tradiţionale specifice zonei şi un concert cu artişti autohtoni, dar şi de peste hotare.

Evenimentul Gagauz Sarap Yortusu-2016 se desfășoară cu susținerea Oficiului Național al Viei și Vinului sub egida brandului național «Vinul Moldovei. O legendă vie»

 Ziua_Vinului_Gagauzia_Comrat   Ziua_Vinului_Gagauzia_Comrat     
PC: Dmitriy Kihayal

Data: 6 noiembrie (duminica)
Ora: 11-00
Locul: Comrat, piața centrală
INTRAREA este LIBERĂ

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.