Winetours Moldova realizează interviuri despre oameni interesanți, care lucrează în domeniul ospitalității și turismului vinicol din Moldova. Descoperă istoria acestora, gândurile lor despre vin, oaspeții pe care cunosc și provocările cărora ei fac față. 

***

În această ediție a proiectului VINterviul de VINeri, o avem invitată pe Olga Luchianov, manager în activitatea de turism la vinăria Et Cetera. 

                Et-Cetera-Olga-Luchianov              Et-Cetera-restaurant

Olga, de câți ani activezi în domeniul turismului vinicol?  
Prima dată am făcut cunoștință cu această activitate, atunci când am început să lucrez la o altă companie vinicolă. Mai apoi, timp de 3 ani am avut parte de o experiență extraordinară, lucrând în cadrul unei agenții de turism, specializându-mă în domeniul turismului intern, inclusiv cel vinicol. Astăzi, pot spune cu siguranță că turismul vinicol pentru mine nu este un serviciu, ci mai degrabă o plăcere și afacerea familiei noastre.

Când și cum ai ajuns să lucrezi la Et Cetera? 
La compania Et Cetera am început activitatea part-time, în anul 2011. Așa am făcut cunoștință cu frații Luchianov. Și de atunci eu și Alexandru suntem de nedespărțit )))

Te rog să ne faci o scurtă prezentare a Vinăriei Et Cetera.
Este o vinărie mică, în sud-estul Moldovei. Pe teritoriul vinăriei mai este amplasat un restaurant, magazin și o mică casă de oaspeți. Dar cel mai important lucru, este că anume aici veți găsi o selecție frumoasă de vinuri și tot aici întotdeauna veți avea parte de o primire călduroasă și atenție deosebită din partea familiei noastre.

Care sunt principalele 3 atracții pentru care oaspeții aleg anume vinăria Et Cetera?
Mai întâi de toate, desigur vinul, atmosfera deosebită a locului și filozofia pe care o promovăm.

Dacă ar fi să descrii experiența pe care o trăiește un oaspete la Et Cetera doar prin 5 cuvinte, care ar fi acestea?
Libertate, savoare, deliciu culinar, inspirație, relaxare. 

Care este cea mai veche sticlă din colecția vinăriei Et Cetera? 
Merlot 2005

Care este produsul care a avut cele mai multe decorări și dacă mai este disponibil pentru a fi degustat?
Merlot și Chardonnay, dar cu părere de rău aceste vinuri nu sunt oferite pentru degustare.

   Et-Cetera-restaurant   Et-Cetera-restaurant

Există la Et Cetera locuri unde au acces doar cei mai aleși oaspeți?
Pentru noi fiecare oaspete este VIP și primirea pentru fiecare este la fel de deosebită. 

Ce personalități remarcabile au vizitat vinăria Et Cetera? Și care ar cele mai îndepărtate sau exotice țări din care ați avut oaspeți?
Numeroși oameni celebri și publici ne-au vizitat vinăria, stelele ne bucură aproape în fiecare seară și ne bucurăm de ele pe cer ))) Glumesc!

Care este cea mai mare provocare pentru tine în calitate de manager la compania Et Cetera? 
Foarte des primim solicitări deosebite sau ajungem să trăim situații interesante, dar ne străduim să rezolvăm totul în cel mai pozitiv mod. Nouă chiar ne place să cooperăm cu astfel de oaspeți ))) dar cel mai memorabil, a fost desigur ziua deschiderii restaurantului, ziua marelui eveniment – toate termenele erau limită, toată noaptea am petrecut-o în pregătiri, credeam că nu vom reuși, DAR, am reușit totul și nu au fost în zadar toate eforturile noastre, nopțile nedormite și grijile acumulate. Ne-am încadrat și ne-am deschis!  

Pregătiți oferte sau servicii noi pentru sezonul următor? Cu ce ne veți surprinde în viitorul apropiat?
Nu este o noutate deja faptul, că la noi puteți ajunge și cu avionul – la moment suntem unicii în Moldova, care prestează acest serviciu. Am finisat construcția casei de oaspeți și așteptăm cu nerăbdare oaspeții. La început de toamnă pregătim programe de recoltare a strugurilor, iar la sfârșit de toamnă vom continua atelierele culinare, ghidate de Iulia Rodnițchi. Idei sunt multe, la fel și proiecte, Vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook, unde vom posta toate noutățile și ofertele.

  Et-Cetera_winery-cellar   EtCetera_winery-family-Luchianov

Îți aduci aminte când și în ce împrejurări ai degustat prima dată un vin și care a fost acesta?
Nu îmi aduc aminte bine, probabil s-a întâmplat în adolescență, acasă cu părinții la o cină festivă, și cel mai probabil acesta a fost diluat cu apă minerală ))) uite o așa experiență nereușită.

Dacă ar trebui să alegi un vin roșu și un vin alb care ar fi acesta?
Astăzi aș alege Affinity Et Cetera și Serendepity Et Cetera.

În afară de turismul vinicol, ai o pasiune pentru ceva anume, un hobby? 
Actual pe lângă vinărie – copiii sunt cea mai mare grijă a mea: liniștea lor, regimul și cel mai important pasiunile lor, care în cele din urmă devin și ale mele.

Winetours Moldova îți mulțumește pentru timpul acordat și urează mult succes întregei familii Luchianov și echipe de la vinăria Et Cetera.