Winetours Moldova realizează interviuri despre oameni interesanți, care lucrează în domeniul ospitalității și turismului vinicol din Moldova. Descoperă istoria acestora, gândurile lor despre vin, oaspeții pe care cunosc și provocările cărora ei fac față. 

***

În această ediție a proiectului VINterviul de VINeri, o avem invitată pe Natalia Capmare, manager în activitatea de turism la vinăria Migdal-P, Chateau Cojușna. 

                MigdalP_Cojusna_Natalia_Capmare           MigdalP-Chateau-Cojusna

Natalia, de câți ani activezi în domeniul turismului vinicol și cum ai ajuns să lucrezi la Chateau Cojușna?  
Activez în domeniul turismului de 13 ani, iar la Chateau Cojușna m-am angajat la începutul acestui an.

Te rog să ne faci o scurtă prezentare a vinăriei Migdal-P, Chateau Cojușna.
Chateau Cojușna este locul unde se produc vinuri si divinuri de calitate, iar procesul este considerat o artă, care îmbină armonios tradiția și tehnologiile moderne. Acolo, unde găsești liniștea și satisfacția sufletească, create de cadrul pitoresc, paharul de vin și plăcinta tradițională.

Care sunt principalele 3 atracții pentru care oaspeții aleg anume vinăria Migdal-P, Chateau Cojușna?
- Chateau-ul se află la doar 15 km depărtare de Chișinău, 
- Frumusețea galeriilor, sălilor de degustare,
- Calitatea produselor obținute prin respectarea tehnologiilor și prin utilizarea unui utilaj unic, compania Migdal-P fiind prima companie care a adus în Republica Moldova  alambicuri orignale franceze. 

Dacă ar fi să descrii experiența pe care o trăiește un oaspete la Chateau Cojușna doar în cîteva cuvinte, care ar fi acestea?
Proximitate, tehnologie, oameni, vin, satisfacție.

Care este cea mai veche sticlă din colecția vinăriei Chateau Cojușna?
Cel mai în vârstă vin din colecția noastră este din anul 1989 și 1990.

Care este produsul care a avut cele mai multe decorări și dacă mai este disponibil pentru a fi degustat?
Roșu Pastoral (Cahor) 2001, vin de desert de colecție.

 Chateau-Cojusna-MigdalP-colectie       Chateau-Cojusna-MigdalP_beci

Ce personalități remarcabile au vizitat vinăria Chateau Cojușna? Și care ar cele mai îndepărtate sau exotice țări din care ați avut oaspeți?
Am avut oaspeți din toate colțurile lumii. Am fost onorați de vizita frumoasei și plină de temperament actrițe,  Svetlana Toma, precum și Înaltpreasfintitul Patriarh Kiril, Președintele Curții Constuționale din Federația Rusă – Dl Zorikin și mulți alții.

Care este cea mai mare provocare pentru tine în calitate de manager la compania Chateau Cojușna
Cred că cea mai mare provocare zilnică este să găsesc de fiecare dată acel grăuncior din sufletul fiecăruia, acea cheiță a inimii, pentru a aduce satisfacție și bucurie în timpul vizitelor la Chateau Cojușna.  

Ai avut oaspeți cu solicitări mai deosebite? Sau poate ai avut un caz mai curios despre care ai putea să ne povestești?
De fiecare dată mă amuzează solicitările de genul ”vreau să vin în vizită la Dvs., dar nu mă interesează să văd, vreau doar să gust vinul...”, dar în același timp mă mândresc cu faptul că am avut oaspeți, care erau categorici vizavi de degustarea unor anumite tipuri de vin, dar eu am reușit să îi conving să deguste, printr-o descriere descriere frumoasă a acelor vinuri, iar la final chiar să își schimbe părerea și să recomande acele vinuri. 

Pregătiți oferte sau servicii noi pentru sezonul următor? Cu ce ne veți surprinde în viitorul apropiat?
Cu siguranță vom avea surprize frumoase și oferte speciale pentru vizitatorii noștri și suntem siguri că vom reuși să depășim așteptările acestora. 

   Chateau-Cojusna-MigdalP-degustare    Chateau-Cojusna-MigdalP-degustare

Îți aduci aminte când și în ce împrejurări ai degustat prima dată un vin și care a fost acesta?
De baștină sunt din sudul Moldovei, unde vinul ”curge prin vene”, de fapt,cred că bunicii sunt cei  care au plamadit în mine dragostea fatță de cultura vinului, prin ritualurile toamnei de pregătire a butoaielor, fabricare a vinului și cel mai memorabil moment era acela când bunica scotea pâinica rumenă din cuptor, rupea o felie din ea înca fierbinte și ni-o servea tuturor, iar bunelul pregătea un amestec de vin cu miere și apă, în care se înmuia acea pâinică. Acesta era unul dintre acele minunate gusturi ale copilariei, care ne făcea să ne simțim maturi, importanți și fericiți.

Dacă ar trebui să alegi un vin roșu și un vin alb care ar fi acesta?
Consider că maiestria unui vinificator se dovedește prin realizarea unui un vin sec de calitate, deaceea pentru un vin alb aș alege un Chardonnay. Iar, cu privire la vinurile roșii, o să mă contrazic un pic, însă doar pentru a spune că un Cahor bine realizat este o perlă în coroana unui vinificator. 

În afară de turismul vinicol, ai o pasiune pentru ceva anume, un hobby? 
Turismul îmi este interesant sub orice formă, la fel ca și lectura sau muzica, de altfel sunt de părerea că lectura și muzica sunt și ele o formă a turismului, adesea o carte sau o melodie te poate teleporta în alte localități, lumi, timpuri și toate astea fără bani, ce poate fi mai frumos?

Winetours Moldova îți mulțumește pentru timpul acordat și urează mult succes întregei echipe de la Chateau Cojușna.

Scrie-ne un mesaj

Lăsați-ne mesajul în formarul de mai jos, iar noi vă vom răspunde în scurt timp pe e-mail.

Vă mulțumim pentru mesaj. În curând veți fi contactat.