Viticultura şi vinificaţia este o îndeletnicire, pe care locuitorii acestor meleaguri o practică de-a lungul mileniilor. Chiar din acea zi când omul a reuşit să obţină vin din boabele chihlimbării această divină băutură a devenit nectarul bucuriei şi bunei dispoziţii. 

Republica Moldova este o ţară vitivinicolă bine cunoscută pe mapamond, plasându-se pe în topul celor mai importante state vitivinicole ale lumii. Vinurile, divinul, spumantele noastre au obţinut sute de distincţii dintre cele mai prestigioase la majoritatea expoziţiilor şi concursurilor internaţionale la care au fost prezentate, şi sunt la mare căutare peste 55 ţări ale lumii.

Vinificatorii din Moldova au creat şi produc peste trei mii de denumiri de produse alcoolice dintre cele mai variate de la aperitive, tărie naţională, vodcă, lichioruri pînă la divin, spumante, vinuri liniştite albe, roşii, roze, seci şi de desert, icewine, şi chiar whisky, gin, rom şi alte băuturi exotice. Toate acestea pot fi degustate la cca 170 de întreprinderi vinicole, cele mai performante fiind incluse în programul național „Drumul Vinului din Moldova”. Pe langă vizitarea obiectelor ce ţin de ramura vinicolă a ţării, rutele din „Drumul Vinului” includ mai multe atracții, de exemplu mănăstiri, locuri pitoreşti, obiective turistice, gospodării rurale, ateliere ale meşterilor populari etc.

Moldova este cunoscută prin renumitele şi unicele oraşe subterane, cum ar fi Cricova, Mileştiii Mici, Pivniţele din Brăneşti, unde cei mai pretenţioşi vizitatori pot degusta licori dintre cele mai selecte în ambianţa de basm a palatelor subterane. Potrivit tradiţiei, în Moldova localnicii obişnuiesc să servească cu un pahar de vin vecinii, rudele, musafirii şi chiar persoanele necunoscute, astfel că turismul vinicol imediat a devenit popular nu doar printre oaspeţii care ne vizitează ţara, dar şi printre băştinaşi. 

Viţa de vie și vinul însoţesc moldoveanul din zorii până la apusul vieţii sale. Poate, și acest lucru ne-a ajutat să dăinuim în veacuri, să ne păstrăm graiul şi obiceiurile strămoşeşti, să ne fie duioase cântecele şi scânteietoare dansurile, veselă şi liniştită firea. Sărbătoarea „Ziua naţională a vinului”, unică în felul său, vine să confirme acest lucru. 

Vă invităm să participați în unul din tururile vinicole de neuitat organizate de compania noastră. Winetours Moldova vă propune o selecție de vinării renumite, o varietate de pachete turistice, care oferă o gamă largă de vinuri și experiențe culinare. Așteptăm cu nerăbdare organizarea celei mai autentice călătorii pentru dumneavoastră. Visele dumneavoastră de călătorie devin realitate atunci când Vă asociezi cu Winetours Moldova.