Faimoasele beciuri de la Cricova ar putea fi incluse în patrimoniul mondial UNESCO, urmare a semnării unui acord de colaborare între Agenția Turismului a Republicii Moldova și  administrația Combinatul de Vinuri „Cricova” SA.

Cricova este prima companie vinicolă care a semnat un acord în acest sens, astfel asumându-și angajamentul de a promova potențialul turistic al țării prin organizarea tururilor informaţionale precum, și de a participa la constituirea punctelor de informare și promovare turistică la intrările în țară.

Cramele_Cricova_orasul_subteran„Oraşul Subteran Cricova - Olimpul business-ului turistic vitivinicol, va atrage prin semnarea acestui acord un număr mai mare de turişti şi va contribui direct la creşterea vânzărilor de pachete turistice. Totodată, ne propunem ca obiectivele turistice vinitinicole din ţară să fie incluse în traseul cultural european Drumul Vinului” a declarat dl. Carp, Directorului companiei Cricova. 

Referindu-se la perspectivele pe termen lung directorul Agenției Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu a menţionat „Ne propunem să oferim asistența necesară ca Orașul subteran „Cricova” să devină obiect al patrimoniul cultural - naţional UNESCO. Mizăm și pe suportul partenerilor externi și proiectelor ce oferă asistență turismului vitivinicol. Aici țin să specific că, potrivit acordului semnat, în mai 2017 vom organiza un eveniment de amploare extrem de important pentru țara noastră - vom invita toți miniștrii turismului celor 44 de state ale Europei care vor avea ocazia să se familiarizeze cu faimoasele beciuri Cricova”. 

Unesco_heritage_cricova_moldova

Reamintim că în 2015, Republica Moldova a fost inclusă într-un circuit turistic comun cu România, datorită semnării unui acord între autoritățile ambelor state. Datorită acestui fapt, numai pe parcursul anului precedent, Complexul „Cricova” a fost vizitat de peste 45 mii de turiști - un număr record pentru vinăriile din Republica Moldova, înregistrând o creştere de 30 % faţă de anul anterior.