Festivalul „DeVin&DeGust” este primul eveniment care celebrează Vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și cultura specifice fiecărei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din țara noastră. Pe 26 august 2017, la Complexul Etno-Cultural VATRA (șos. Chișinău-Ungheni, km 32), sunteți invitați la o sărbătoare a gustului, aromelor și tradițiilor autohtone.

DeVin si DeGust 2017

Timp de o zi, vizitatorii vor avea posibilitatea să simtă valorile specifice ale celor patru regiuni IGP, fiecare dintre ele având un laitmotiv. În fiecare dintre zone vor fi concentrate degustările de vin și produse alimentare și masterclass-urile de măiestrie culinară:

* Regiunea Codru – Vin și Carne   * Regiunea Ștefan Vodă – Vin și pește   * Regiunea Valul lui Traian – Vin și brânzeturi   * Regiunea Divin  – cocktail-uri pe bază de divin și ciocolată

DeVin si Degust Codru IGP    DeVin si Degust Stefan Voda IGP    DeVin si Degust Valul lui Traian IGP

Totodată, într-o zonă special amenajată va fi organizat un Teatru Gastronomic cu tematici specifice fiecărei zone,  cu antrenarea celor mai iscusiți bucătari și somelieri. Teatrul gastronomic va culmina cu concursul Master Bucătar.

Pe harta evenimentului vor fi indicate zonele cheie:

  • Zona wine and food - patru regiuni
  • Zona pentru teatru gastronomic
  • Zona de odihnă

Pe lângă faptul că oaspeții vor putea degusta dintre cele mai bune vinuri și delicii gastronomice, aceștia se vor bucura de un program artistic de zile mari. Pe tot parcursul festivalului vor avea loc recitaluri ale ansamblurilor artistice profesioniste și de amatori din regiuni, dar și artiști cu renume din țară.

DeVin si Degust 2017

Scopul evenimentului este educarea publicului despre consumul calitativ al vinului și asocierea acestuia cu gastronomia din regiuni. Festivalul completează proiectele de succes de pe piața locală – Ziua Vinului, Vernisajul Vinului, Wine Friendly etc. 

Intrarea la evenimente costă 30 lei și include un pahar pentru desgustarea vinului. Organizatorii vor pune la dispoziție și transport gratuit, pe traseul Piața D. Cantemir, 1 (parcarea Green Hills Market) – Vatra. Orarul plecărilor:
TUR: 12.00, 14.00, 16.00, 18.00
RETUR: 19.00, 20.00

Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/484854128540134/.