Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, organizează în perioada iunie-iulie 2016, o nouă ediție de evenimente „Wine Friendly”. Probabil o noutate mult-așteptată de amatorii de vin din capitală. Cea de-a III-a ediție se va organiza sub genericul „Wine – Live" și va cuprinde evenimente cu degustări ghidate de sommelieri certificați, care vor prezenta vinurile albe, rosé, spumante și IceWine, lansate în premieră în primăvara anului 2016 și care se asociază organic cu perioada de vară.

Wine_Friendly_PaniPit_wine_tasting_restaurant_moldova

Evenimentele vor fi organizate exclusiv la terasele restaurantelor acreditate „Wine Friendly” într-o atmosferă relaxantă, animată de un program de muzică live, cu meniuri asociate vinurilor și oferte de produs.

Agenda evenimentelor "Wine-Live" va fi anunțată pe pagina www.wfr.wineofmoldova.com fiind activă în 12 restaurante: Pani Pit, Codru, Oliva, Pegas, Propaganda, Uptown, MyCafe, Buffalo, Beef Meat Wine, Mezzo BERDs, Nobil View Cafe şi Kiku Steak Wine.  Vor fi propuse spre degustare cele mai selecte vinuri de la 19 vinării: „Vinăria Purcari”, „F'autor”, „Vinăria din Vale”, „Asconi”, „Cimișlia wineries”, „Et Cetera”, „Chateau Vartely”, „DAC”, „Equinox”, „Bostavan”, „Cricova”, „Castel Mimi”, „Mezalimpe”, „Minis Terrios”, „Vinuri de Comrat”, „Carpe Diem”, „Timbrus”, „Maurt” și „Gitana Winery”.

Wine_Friendly_PaniPit_wine_tasting_restaurant_moldova

Primul eveniment va avea loc marți, 14 iunie 2016, la ora 19:00, la terasa restaurantului Pani Pit. Degustarea de vinuri va fi moderată de sommelierul Sergiu Stratan. Prețul biletului este 200 de lei şi include degustarea a cinci tipuri de vin, asociate cu bucate. Atmosfera va fi completată de muzică live. Rezervările se primesc la numărul de telefon: 079887780. Mai multe detalii pe pagina evenimentului.  

Organizatorii așteaptă la această ediție peste 250 de persoane, interesate de a descoperi calitățile vinurilor autohtone. Doritorii sunt invitați să își rezerve participarea în master-classuri din timp, dat fiind faptul că locurile sunt limitate, doar 20 de locuri.

Wine_Friendly_PaniPit_wine_tasting_restaurant_moldova
 

„Wine Friendly” este un program complex, ce vizează publicul larg, proprietarii de localuri și vinificatorii deopotrivă, iar, mai întâi de toate, este o distincție oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului celor mai bune localuri din țară, care, în urma unui proces riguros de evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditare a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene a Somelierilor. 

Evenimentele organizate în cadrul campaniei „Wine Friendly” au scopul de educare a populației în ceea ce privește consumul de vinuri de calitate, creșterea consumului de vinuri autohtone și implicarea specialiștilor în îmbunătățirea calității serviciului de vinuri în restaurantele din țară.

ACTUALIZARE: Agenda evenimentelor WINE-LIVE din această vară

Agenda_evenimentelor_wine_friendly_iunie-iulie2016