Wine of Moldova continuă să surprindă amatorii Vinului Moldovei cu o nouă serie de evenimente ”Wine Friendly”, dedicate culturii de consum al vinului, cu genericul ”Descoperă terroir în pahar!”. Campania va avea loc în perioada 28 ianuarie - 28 februarie  în multiple localuri din Chișinău.

Cunoscătorii și admiratorii vinurilor de calitate vor avea parte de degustări, ghidate de somelieri certificați, care vor prezenta vinurile albe, rose și roșii, certificate cu IGP (Indicație Geografică Protejată) din Moldova precum și spumantele și vinurile de la Micii Producători.

WineFriendly-Sommelier

Alege un local „Wine Friendly”!

Dacă alegi un local care este acreditat „Wine Friendly”, acolo vei găsi o selecție impunătoare de vinuri, un meniu select și o atmosferă prietenoasă. În plus, restaurantele deținătoare ale acestui titlu împărtășesc o pasiune deosebită pentru vinurile de calitate, pe care ți le vor recomanda, te vor ajuta să le alegi și ți le vor servi ca la carte. Pentru o experiență culturală și gustativă de excepție, intră într-un „Wine Friendly Restaurant”, unde selecția vinurilor face un tandem armonios cu meniul gastronomic.

WineFreindly-wine-tasting

Pentru a Vă înscrie la unul din masterclass-urile organizate în cadrul campaniei și a deprinde cultura consumului conștient al vinului de calitate, trebuie să accesați pagina de Facebook „Wine of Moldova”.

Lista evenimentelor Wine Friendly:

WineFriendly_Terroir

Despre programul „Wine Friendly”

Distincția „Wine Friendly” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate USAID, celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditare a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene a Somelierilor.