„descOPERĂ” frumusețea muzicii clasice în amfiteatrul natural de la Orheiul Vechi

În perioada 3-5 iunie 2016 în Republica Moldova se va desfășura în premieră festivalul de muzică clasică în aer liber „descOPERĂ”, dedicat aniversării a 25 de ani de independență a țării noastre. Evenimentul va fi organizat de Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, compania „Sens Music” și Pensiunea Agroturistică Butuceni, sub patronajul Ministerului Culturii al RM, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM), Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, Oficiul Național al Viei și Vinului, Agenția „Publicis Moldova” și Consiliul Raional Orhei.

Festivalul „descOPERĂ” va oferi vizitatorilor ocazia unică de a descoperi frumusețea muzicii clasice într-un cadru inedit: spațiu rural, parte a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”, cu decor natural și o acustică de excepție.

Concert_clasic_opera_DescOpera_Orheiul_vechi

Spectacolele grandioase din cadrul festivalului „descOPERĂ” vor fi susținute de 14 soliști de operă și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, formată din 70 instrumentiști și 100 de artiști de cor. Programul evenimentului va include următoarele reprezentații:

• 3 iunie, ora 19.30, teatrul de vară Butuceni, Deschiderea oficială a festivalului. Concertul „Strauss, în vizită la Butuceni”

• 4 iunie, ora 19.30, lunca „Rigoletto”, Opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi

• 5 iunie, ora 19.30, teatrul de vară Butuceni, Opera „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi. Închiderea festivalului

Reprezentațiile vor fi dirijate de maestrul Friedrich Pfeiffer, Austria, care s-a afirmat pe plan internaţional prin colaborări cu Filarmonica Noua Japonie, Orchestra Simfonică Radio din Praga, Orchestra de Cameră din Salzburg; în perioada 2008-2011 a fost dirijor al Operei de Stat din Viena, iar din 2011 este şi dirijor-invitat al Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” din Chişinău. Printre invitații de onoare ai evenimentului se numără Ioan Holender, director al Operei de Stat din Viena (1992-2010), președinte și director artistic al Festivalului de Muzică „George Enescu” din București (din 2003), precum și regizorul Andrea Battistini, Italia. 

Friedrich_Pfeiffer_Concert_clasic_opera_DescOpera_Orheiul_vechi

În ajunul festivalului, în perioada 30 mai - 3 iunie 2016, la TEATRUL DE VARĂ BUTUCENI și în LUNCA RIGOLETTO vor putea fi urmărite repetițiile orchestrei TNOB „Maria Bieșu”, iar la ECO RESORT BUTUCENI și TERASA PANORAMIC se vor desfășura expoziții tematice de pictură și artă fotografică.

Concert_clasic_opera_DescOpera_Orheiul_vechi

Pentru informații sumplimentare despre festivalul „descOPERĂ” accesați http://www.descopera.co/ sau pe pagina https://www.facebook.com/events/1622531674738545/