Ziua Vinului este obiceiul de a sărbători sfârșitul recoltării strugurilor și producerea vinului nou în Republica Moldova. Evenimentul promovează cultura milenară a poporului moldovenesc de creare şi consum a vinului de calitate și promovează consumul conştient şi moderat de vin prin educare. Festivalul a devenit una dintre cele mai cunoscute evenimente de acest gen în lume. Cert este că oricine ne vizitează țara, recunoaște că sărbătoarea vinificatorilor din Moldova este cea mai frumoasă.

Ziua_Vinului_2014_dansuri_populare

Istoric:

În 2002 președintele Republicii Moldova a emis un decret, prin care a decis ca în cea de-a doua duminică a lunii octombrie să fie organizată Ziua Naţională a Vinului. Începând cu anul 2013, Ziua Națională a Vinului are loc în primul weekend al lunii octombrie.  De-a lungul anilor sărbătoarea a schimbat mai multe locații și concepte. Odată cu crearea Oficiului Național al Viei și Vinului, începând cu anul 2014 sărbătoarea Ziua Națională a Vinului este prezentată sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”.

Ziua_Vinului_2014_dansuri_populare_strivire_struguri_poloboc

Ziua Națională a Vinului 2016:

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului Vinului va avea loc în zilele de 1 şi 2 octombrie în centrul capitalei. La Ziua Naţională a Vinului 2016 veți descoperi legenda vinului, prezentată în showuri tematice şi concerte.  De obicei în cadrul evenimentului meșterii populari își expun lucrările cu motive inspirate din struguri, vin, vie, tradiții, dar și oferă vizitatorilor masterclass-uri de meșteșuguri tematice: producerea poloboacelor, olărit, împletit din nuiele etc. Sunt organizate atelierele de creație, ateliere culinare și master-classuri educaționale în domeniul artei de degustare a vinului.

Ziua_Vinului_2014_olarit      Ziua_Vinului_2014_producerea-butoaielor

Anume în cadrul acestei sărbători, multe din vinăriile locale oferă programe speciale și reduceri pentru excursiile cu degustări de vin.

Notați în agende acest weekend, se așteaptă un eveniment frumos! Așteptăm cu nerăbdare noutățile din partea Oficiului Național al Viei și Vinului pentru a afla mai multe detalii despre conceptul din acest an. 

Nu ezitați să ne scrieți pe info@winetours.md, dacă aveți nevoie de asistență în planificarea călătoriei Dvs în Moldova în perioada Festivalului Vinului.

Moldova_Ziua_Vinului_2016

Scrie-ne un mesaj

Lăsați-ne mesajul în formarul de mai jos, iar noi vă vom răspunde în scurt timp pe e-mail.

Vă mulțumim pentru mesaj. În curând veți fi contactat.