În data de 18 mai la Chișinău s-a desfășurat Avanpremiera Vernisajului Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară. Vernisajul Vinului este un eveniment select, dedicat promovării culturii vinului și a consumului vinului de calitate în Republica Moldova, organizat de Oficiului Național al Viei și Vinului și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, cu susținerea partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova. 

Invitații au fost întâmpinați la restaurantul Capitoles Park, unde la 26 mai 2016 va avea loc evenimentul propriu-zis Vernisajul Vinului, pentru prima dată în aer liber. În cadrul avanpremierei, pe lângă „secretele” ediției jubiliare, reprezentanții mass-mediei au aflat din prima sursă și au degustat noutățile în materie de vin, care vor fi prezentate în cadrul Vernisajului.

Vernisajul_vinului_avanpremiera

Vernisajul Vinului ediția a X-a Cuvée Jubiliară va propune publicului un program cultural divers și degustări cu sute de vinuri selecte caracteristice sezonului – albe și rose, expuse de peste 30 de companii producătoare de vinuri de calitate premium, reunite sub brandul de țară Vinul Moldovei.

Unele dintre cele 32 de vinuri noi, care vor fi lansate oficial chiar în cadrul Vernisajului, au fost oferite spre degustare invitaților la avanpremieră:  Fautor – ALBARIÑO 2015 ediție limitată; Vinăria din Vale – Fetească Albă 2015 cu IGP; Castel MIMI – Fetească Albă 2015, Minis Terrios – Rose (Fetească Neagră) 2015.

Vernisajul_Vinului_editiaX

Vernisajul Vinului ediția a X-a Cuvée Jubiliară se va desfășura în data de 26 mai 2016, la Capitoles Park (str. Melestiu 13A, parcul Valea Trandafirilor). Evenimentul va fi prezentat de Marinela Vasilică Ardelean, expert internațional în vinuri, inițiatoare a proiectului „Cartea Vinurilor din România”, în care au fost incluse 43 de vinuri din Moldova și care va fi lansată în cadrul Vernisajului. 

Pentru detalii despre Vernisajul Vinului ediția a X-a Cuvée Jubiliară accesați pagina evenimentului.